Utilitzem cookies per millorar els nostres serveis. Si continueu navegant es considera que accepteu el seu ús.

Utilizamos cookies para mejorar nuestros servicios. Si continua navegando se considera que acepta su uso.

+info Info
Programes d’ajuda de l’impost sobre successions i donacions amb possibilitat de pagament telemàtic


Els programes d’ajuda de l’ATIB per a l’impost sobre successions i donacions són eines que permeten realitzar les declaracions tributàries íntegres corresponents a aquest impost, ja sigui en la versió per a successions (herències) o donacions. Introduïnt en el tipus de declaració adequat totes les dades corresponents (les dades de l’escriptura) el programa generarà tots els documents necessaris per a la declaració de l’expedient complet.

Ambdós programes permeten que els documents d’autoliquidació es generin en una de les dues modalitats següents, segons esculli l’usuari:

  • La modalitat preparada per al pagament presencial en oficina bancària. Es generen els documents per a imprimir-los i dur-los a l’oficina bancària per al seu pagament i corresponent segellat, i presentar-los posteriorment a l’oficina corresponent de l’ATIB.
  • La modalitat de pagament telemàtic. Els documents amb aquesta modalitat es generen degudament segellats amb les corresponents dades del pagament telemàtic realitzat, llestos per a presentar directament a l’oficina corresponent de l’ATIB.
     
  •  Si decidiu fer ús del pagament telemàtic, en el moment d’enviar a pagar la declaració necessitareu un certificat digital vàlid i prèviament enregistrat com a usuari reconegut dins del portal de l’ATIB (accedir a registre d’usuaris).

  • El pagament telemàtic d’una declaració inclourà el pagament de tots els documents d’autoliquidació que contengui, que es validaran i segelleran independentment, però es pagaran simultàniament.


Atenció: Degut de canvis de normativa de les entitats bancàries col·laboradores, si desitja realitzar el pagament amb el model imprès a la pròpia entitat, haurà d'actualitzar la seva versió del programa d'ajuda descarregant-ho i instal·lant-se l'última versió publicada del programa.

Programa d’ajuda de l’impost sobre successions i donacions (modalitat successions)

Aquest programa us permet confeccionar l'autoliquidació de l'impost sobre successions i donacions, en la modalitat de successions (models 660/661, 650/654/655 i 653). Abans de descarregar i instal•lar el programa, és important veure els requeriments necessaris.

Descarregar programa (successions)

Una vegada descarregat el programa, executau l'arxiu "SETUP_SUCCESSIONS_PAGAMENT.EXE" i seguiu les indicacions del programa d'instal·lació.

Programa d’ajuda de l’impost sobre successions i donacions (modalitat donacions)

Aquest programa us permet confeccionar l’autoliquidació de l'impost sobre successions i donacions, en la modalitat de donacions (models 651 i 653). Abans de descarregar i instal·lar el programa és important veure els requeriments necessaris.

Descarregar programa (donacions)

Una vegada descarregat el programa, executau l'arxiu "SETUP_DONACIONS_PAGAMENT.EXE" i seguiu les indicacions del programa d’instal·lació.

Programes d’ajuda per al sistema operatiu Mac OS X d’Apple

Si teniu un ordinador Apple, descarregau-vos els programes d’ajuda des dels següents enllaços:

En aquest cas, senzillament heu de descarregar l’arxiu de l’enllaç que desitjau i descomprimir-lo al vostre ordinador.

Telèfons de contacte

Sobre la descàrrega del programa o incidències amb el certificat digital: 971 228 510 (de dilluns a dijous laborables, de 8.15 a 13.45 hores i de 15.15 a 16.45 hores, i els divendes laborables, de 8.15 a 14.45 hores; mesos de juliol i agost, de dilluns a divendres laborables, de 8.15 a 14.30 hores).

Sobre la utilització i funcionament del programa: 971 177 250 (de dilluns a divendres laborables, de 9.00 a 14.00 hores).

Per a dubtes informàtics o resolució d'errors en el funcionament del programa: 971 177 249 (de dilluns a divendres laborables, de 9.00 a 14.00 hores) i 971 750 324 (de dilluns a divendres laborables, de 16.00 a 20.00 hores).

Per a informació general de l’impost sobre successions i donacions: 901 201 530 (o a través del servei de Consultes i suggeriments).
Gestions i pagament per via telemàtica