Utilitzem cookies per millorar els nostres serveis. Si continueu navegant es considera que accepteu el seu ús.

Utilizamos cookies para mejorar nuestros servicios. Si continua navegando se considera que acepta su uso.

+info Info
Programes d’ajuda de l’impost sobre successions i donacions

Els programes d’ajuda de l’ATIB per a l’impost sobre successions i donacions (ISD) són eines que permeten realitzar les declaracions tributàries íntegres corresponents a aquest impost, ja sigui en la versió per a successions (herències) o donacions. Introduïnt en el tipus de declaració adequat totes les dades corresponents (generalment, les dades de l’escriptura) el programa generarà tots els documents necessaris per a la declaració de l’expedient complet.

Ambdós programes permeten que els documents d’autoliquidació es generin en una de les dues modalitats següents:

  • Pagament presencial en oficina bancària. Es generen els documents per a imprimir-los, anar a una oficina bancària per al seu pagament , i presentar-los, una vegada pagats, a l’oficina corresponent de l’ATIB.

  • Pagament telemàtic. Els documents es generen degudament segellats amb les corresponents dades del pagament realitzat, i es poden presentar directament a l’oficina corresponent de l’ATIB.

    En aquest cas, en el moment d’enviar a pagar la declaració necessitareu un certificat digital vàlid i estar enregistrat com a usuari reconegut (accedir a registre d’usuaris).

    El pagament telemàtic d’una declaració inclourà el pagament de tots els documents d’autoliquidació que contengui, que es validaran i segelleran independentment, però es pagaran simultàniament.

Atenció: Per canvis operatius amb les entitats bancàries col·laboradores, si voleu fer el pagament amb el model imprès a la pròpia entitat, heu de descarregar i instal·lar darrera versió del programa d'ajuda. Així mateix, es comunica que, en el cas que tingueu dificultats per fer el pagament a una entitat bancària, el codi de barres que ha de tenir en compte l'entitat és el que figura en la part inferior del document d'ingrés (en el quadre "A rellenar por la entidad bancaria").

Una vegada generades les corresponents declaracions i autoliquidacions tributàries, podeu fer la presentació telemàtica de l’expedient, sense necessitata de desplaçament a una oficina de l’ATIB, a través de la seu electrònica (apartat de "Tràmits"). Per a més informació de la presentació telemàtica d’expedients, pitjau aquí.

Programa d’ajuda de l’impost sobre successions i donacions (modalitat successions)

Aquest programa us permet confeccionar l'autoliquidació de l'impost sobre successions i donacions, en la modalitat de successions (models 660/661, 650/654/655 i 653). Abans de descarregar i instal·lar el programa, és important veure els requeriments necessaris.

Per descarregar el programa d'ajuda heu de tenir en compte la data de meritació de l'Impost sobre successions atès que el dia 18 de juliol de 2023 és la data d'efectes de les bonificacions aplicables a l'Impost aprovades pel Decret llei 4/2023, de 18 de juliol (+ info: Bonificacions Impost successions Decret llei 4/2023).

Una vegada descarregat, executau l'arxiu "SETUP_SUCCESSIONS_PAGAMENT.EXE" i seguiu les indicacions del programa d'instal·lació.

Programa d’ajuda de l’impost sobre successions i donacions (modalitat donacions)

Aquest programa us permet confeccionar l’autoliquidació de l'impost sobre successions i donacions, en la modalitat de donacions (models 651 i 653). Abans de descarregar i instal·lar el programa és important veure els requeriments necessaris.

Una vegada descarregat el programa, executau l'arxiu "SETUP_DONACIONS_PAGAMENT.EXE" i seguiu les indicacions del programa d’instal·lació.

Programes d’ajuda per al sistema operatiu Mac OS X d’Apple

Actualment no hi ha una versió estable per aquest dispositiu


Serveis d’atenció

Sobre la descàrrega del programa o incidències amb el certificat digital: tel. 971 228 510 (dilluns a dijous laborables, de 8.15 a 17.00 h., i divendres laborables, de 8.15 a 14.45 h.; mesos de juliol i agost, dilluns a divendres laborables, de 8.15 a 14.45 h.) o a través de Consultes i suggeriments.

Per a incidències de caràcter tècnic i notificació d’errors del programa de descàrrega: remetre un mail a l’adreça programasayudasucesiones@atib.es.

Per a informació general de l’impost sobre successions i donacions:  tel. 971 717 000 -opció 1- (dilluns a divendres laborables, de 9.00 a 14.00 h.) o a través de Consultes i suggeriments.